De merken Parajumpers en Canada Goose

Er is een hele grote kans dat je wel eens van deze twee merken hebt gehoord: Parajumpers en Canada Goose. De Canada Goose jassen zijn eigenlijk niet weg te denken uit het Nederlandse winterse straatbeeld. Parajumpers is een merk met een enorm aanbod, daar lees je meer over in het stuk tekst hieronder. Het is leuk om te weten waar een merk zijn naam aan dankt, het verhaal achter een merk of gewoon als algemene kennis. Je leest alles over de merken Parajumpers en Canada Goose in de tekst hieronder!

Canada Goose: Canadese topkwaliteit

Het Canadese merk Canada Goose kent een mooi verhaal. De Oekraïense Sam Tick trok halverwege de twintigste eeuw van Europa naar het Noord-Amerikaanse land Canada. Daar zag hij de behoefte aan warme jassen, met name in de arbeidersklasse was hier veel vraag naar. Daarop richtte hij het merk Canada Goose op: het merk was bedoeld voor de harde werkers die in weer en wind aan het werk gingen. Canada is een extreem koud land, dus de kleding moest wel van topkwaliteit zijn om deze kou te kunnen trotseren.

Zo’n twintig jaar na de oprichting van Canada Goose ging het merk de internationale markt op, en met succes. Het merk kent een sterke positie op de internationale kledingmarkt!

Parajumpers: Italiaanse luxe

Misschien heb je er eerder van gehoord: Parajumpers. En dan gaat het hier niet over het Italiaanse kledingmerk. Parajumpers is de afkorting van de zogenaamde “Pararescue Jumpers”, een eenheid van de Amerikaanse luchtmacht die zijn gespecialiseerd in de meest uitdagende reddingsoperaties.

De Italiaan Massimo Rossetti was zo onder de indruk van de prestaties en het materiaal van de Parajumpers dat hij er een compleet kledingmerk aan wijdde. De kleding is dus geïnspireerd op de topkwaliteit van de kleding van de Parajumpers. Het merk was voornamelijk gericht op outdoorsporten, maar je kan ze ook prima casual dragen! Van truien tot mutsen en van jassen tot broeken!