Is een implantaat tand handig voor mij?

Als je te maken hebt met beschadigde tanden, kan een implantaat tand goed van pas komen om gebruik van te maken. Dit is een speciaal implantaat die in je gebit geplaatst kan worden. Door hier gebruik van te maken, is het mogelijk om je gebit er weer beter uit te laten zien. 

Wat is een implantaat tand?

Het is natuurlijk wel zo handig om te weten wat een implantaat tand precies is. Het is eigenlijk een soort schroefje die in je gebit geplaatst wordt in plaats van een tand. Het is namelijk een kunsttand. Dit schroefje wordt in je kaak geplaatst. Het schroefje neemt de functie van de tandwortel over. Dit houdt in dat het een stevige basis is voor verschillende kunstgebitten. 

Een implantaat tand wordt gemaakt van titanium. Dit is een speciaal metaal dat je lichaam niet afstoot. Hierdoor is het voor de botten in je gebit mogelijk om rondom het implantaat te groeien. Dit zorgt ervoor dat het implantaat ook goed vast blijft zitten. 

Wanneer komt dit van pas?

Een implantaat tand kan ik veel verschillende gevallen goed van pas komen. Zo kan dit van pas komen als je gebruik wilt maken van een kunsttand. Als er één tand is die er niet goed uitziet of ongezond is, kan een kunsttand een goede oplossing zijn. Echter is dit niet de enige manier waarop het goed van pas kan komen om een implantaat tand te gebruiken. 

Het kan ook een goede optie zijn om hier gebruik van te maken als je een kunstgebit wilt plaatsen. Voor verschillende kunstgebitten worden namelijk ook implantaten gebruikt. Hierbij moet je denken aan een kunstgebit, zoals de all on 4 of een klikgebit. Beide zijn erg effectief om gebruik van te maken. 

Cosmetische implantaten

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van cosmetische implantaten. Als je je gebit er niet meer goed uit vindt zien, worden de implantaten cosmetisch geplaatst. Dit houdt in dat ze zo geplaatst worden dat alles er zo goed mogelijk uit komt te zien. Vaak wordt dit gecombineerd met functionaliteit. Het is namelijk ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de implantaten functioneel zijn. 

Veel mensen hebben te maken met specifieke tanden die er minder goed uitzien. Als dit het geval is, is het een betere optie om te kiezen voor een implantaat tand. Op die manier is het namelijk mogelijk om deze specifieke tanden te vervangen. Dit kan er het beste uit komen te zien. 

Een implantaat tand voor een kunstgebit

In veel gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van implantaten als het gaat om een kunstgebit. Om zo’n gebit goed vast te zetten, komen de implantaten namelijk goed van pas. Door hier gebruik van te maken, is het mogelijk om een kunstgebit helemaal vast te zetten. Als je een stabiel kunstgebit wilt hebben dat voelt als je eigen tanden, zijn implantaten de beste optie om voor te gaan. Op die manier heeft een implantaat tand verschillende functies waar dit goed voor gebruikt kan worden. Wil jij je gebit laten opknappen? Ga dan naar TopTanden.nl!